Montering av RJ45 kontakter

Verktyg

Att göra egna nätverkskablar har många fördelar och är inte speciellt svårt efter lite träning. Den största fördelen är att du kan bestämma längden själv, ska kabeln dras igenom en vägg eller genom golvet behöver inte hålet vara speciellt stort och kan lätt döljas med lite silikon. För att kunna pressa RJ45 kontakter behövs det några verktyg för att resultatet ska bli tillfredställande. Dessa verktyg kommer du att behöva :

 • RJ45 kontakter
  Idag finns det tre olika sorter av RJ45 kontakter :
  – Verktygsfria kontakter
  Om du funderar på att endast göra enstaka kabeldragningar rekommenderar vi att du köper så kallade verktygsfria kontakter. Dessa finns både som ”hona” och ”hane”. De är dyrare per styck men för att montera dessa behövs inga speciella verktyg. Själva kontakten kan du självklart köpa hos oss på IT-butiken.se
  IT-butiken.se
  – 2 delade RJ45 kontakter som måste pressas
  Den vanligaste sorten av RJ45 kontakter på marknaden idag. Den mindre delen kan skilja sig mellan olika modeller. Vi har valt att sälja den som har separata hål för alla ledare vilket minskar risken att ledarna hamnar fel efter pressningen. Dessa hittar du här.

  IT-butiken.se
  – RJ45 pass through
  En nyhet och dem absolut lättaste att montera. Skillnaden är att ledarna går igenom kontakten för att sedan klippas och pressas av ett pressverktyg. Observera att pressverktyget måste vara anpassat för detta och ha en kniv som klipper ledarna i samband med pressningen.

  IT-butiken.se
 • Pressverktyg

  För att kunna pressa kontakterna krävs en tång som är anpassad för detta. Här är det viktigt att köpa en tång som håller god kvalitet och verkligen pressar kontakterna korrekt. För att kunna pressa pass through kontakterna behöver du en tång som är anpassad för dessa. Tången som vi säljer på IT-butiken.se passar både pass through och vanliga kontakter.
  Den kan du köpa här.
  IT-butiken.se
 • kabelskalare

  Verktyget är inget måste, men kommer att göra det lättare. Att skala av en nätverkskabel utan att skada ledarna kräver lite träning och erfarenhet. Med en kabelskalare går det betydligt lättare med perfekt resultat varje gång.
  Den kan du köpa här.
  IT-butiken.se
 • Nätverkstestare

  Instrumentet används för att säkerhetsställa att alla ledare har kontakt och är lagda i rätt ordning.
  Det kan även användas för att felsöka redan dragna installationer och är ett bra verktyg att ha i dagens verktygsväska.
  Den kan du köpa här.
  IT-butiken.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *